Solna terapija je najboljša

investicija za zdravo starost

SOLNA TERAPIJA

CELOTEN CENIK

Solna terapija je povsem naravna in klinično preizkušena metoda, ki ima izreden učinek na:

– dihala (nos, grlo, sinuse, pljuča)
– blaženje mokrega in suhega kašlja
– sluznico dihalnih poti
– vnetje ušes
– kožo (kožna vnetja, suha in poškodovana koža – atopijski dermatitis, luskavica)
– imunski sistem

 

 

Poleg terapevtskega učinka v solni sobi doživite popolno umiritev in sprostitev telesa ter duha in s tem poskrbite za svoje duševno zdravje.

Vedno večji pomen ima tudi kot preventiva in regeneracija za športnike. Prav tako jo uporabljajo pevci pred nastopi, kadilci pa z njo blažijo oteženo dihanje in lajšajo kašelj. Solne terapije pomagajo tudi pri kroničnem stresu, utrujenosti, slabem spanju, smrčanju, pri mišičnih obolenjih in bolečinah v sklepih.

 

Po rednem obiskovanju solnih terapij boste občutili znatno in trajno olajšanje omenjenih simptomov.

 

Kako deluje:

Solna terapija ali haloterapija je inhalacija (vdihavanje) in izpostavljanje telesa suhemu solnemu aerosolu. Terapija je naravna in varna.  Aerosol z dihanjem prodira v zgornje in spodnje dihalne poti ter se absorbira skozi kožo. Sol ima na naša dihala in kožo očiščevalno, razkuževalno in protivnetno delovanje. V solni sobi je tako med terapijo povsem sterilno okolje. Primerna je tudi za otroke od šestega meseca starosti.

Koncentracija suhega solnega aerosola ustvarja ozračje polno negativnih ionov, ki blagodejno delujejo na počutje in dvigujejo nivo energije v našem telesu.

Koncentracija solnega aerosola v solni sobi izredno dobro deluje na cel dihalni sistem človeka: raztopi in odstrani sluz iz nosu, sinusov in pljuč, odpravi manjša vnetja, lajša izkašljevanje, sprošča mišice dihalnih poti, pomaga pri boljši prehodnosti in njihovem samo očiščenju. Preko limfnega sistema pa pomaga koži pri hitrejšem celjenju zgornjih plasti, boljši hranljivosti in s tem odpornosti proti raznim alergenom.

Pozitivni učinki solnih terapij se kažejo v izboljšanju pljučne funkcije, okrepi se imunski sistem, aktivira se limfni sistem, obnovi in okrepi se sluznica dihalnih poti, obnovi in prečisti pa se tudi koža. Vse to pripomore k blažji obliki, hitrejšem izboljšanju ter manj pogostim zdravstvenim težavam.

 

Koliko terapij potrebujemo in na koliko časa se izvajajo?

Število terapij se priporoča glede na težavo. Povprečno gre za tretma 12-15 terapij. V kolikor gre za čiščenje sinusnih kanalov in odpravo vnetja ušesa se priporoča vsaj 6 terapij. Za težja obolenja (kronični bronhitis, astma, sinusitis)pa tudi do 20 terapij. Število se prilagodi stanju pacienta. Določene težave se lahko terapirajo tudi na dva dni, saj aerosol v telesu deluje 48 ur.

 

Kakšni so stranski učinki.

Stranskih učinkov ni, medtem ko stranke opozorimo, da lahko pride do izločanja sluzi, ki se je nakopičila bodisi v grlu, nosu, sinusnih kanalih ipd. Odvečno sluz lahko izkašljajo, otroci jo lahko tudi bruhnejo. Prav tako jo lahko zasledimo v blatu. Tega se ne smemo bati, saj aerosol deluje tako, da suši sluz, ki se nato izlušči.

 

Kaj moramo obleči?

Na solno terapijo pridite čisti, v čistih oblačilih in nogavicah. Pri težavah s kožo, vas prosimo, da nosite dolge rokave. Na prvem srečanju boste prejeli plašč, ki ga oblečete. V kolikor je predpisanih več terapij, boste plašč prejeli in ga ponovno prinesli s sabo na naslednjo terapijo.

 

Ali lahko v solni sobi uporabljamo elektronske naprave?

Med samo terapijo ne priporočamo uporabe, saj lahko aerosol poškoduje Vašo poruši pa se tudi ravnovesje negativnih ionov. Na terapijo lahko prinesete svojo knjigo, poslušate glasbo ali pravljice in se popolnoma sprostite.

 

Naročite se lahko preko elektronskega naslova info@zdravje-biore.si ali pa preko telefona na 074956000.

CENIK

Storitev Cena
   
Solna terapija 40 min 1 obisk 20,00€
Solna terapija 40 min paket 5+1 100,00€
Solna terapija 40 min paket 8+2 160,00€
Solna terapija 20 min 1 obisk 10,00€
Solna terapija 20 min 5+1 obisk 50,00€
Solna terapija 20 min 8+2 obisk 100,00€