Cink in vitamin C

Cink je pomemben mineral za zdravo delovanje prav vsake naše celice.
Pomanjkanje cinka je opazno pri številnih duševnih boleznih, sladkorni bolezni, boleznih srca in živčnega sistema. Prav tako je pomanjkanje prisotno pri povečani prostati, sivi mreni, nepravilni prebavi, alergijah na hrano, prehladih, gripah, kožnih boleznih in oslabljenem sluhu.

Nezadostne količine tega minerala imajo predvsem starejše osebe – znanstveno je dokazano, da je hormonsko neravnovesje, kot je prisotno pri demenci in Alzheimerjevi bolezni, neposredno povezano s pomanjkanjem cinka.

Za spolno zdravje in reprodukcijo je cink bistvenega pomena pri obeh spolih, saj je nujno potreben za plodnost. Pri moških pa ščiti ter ohranja nemoteno delo prostate. Benigno povečanje prostate pri osebah starejših od 50 let je tesno povezano s pomanjkanjem cinka v telesu.

Premalo tega minerala imajo tudi ženske pri predmenstrualnem sindromu, povečana želja po sladki in slani hrani v tem obdobju se nanaša prav na primanjkljaj visokokakovostnih mineralov.
Polnjenje cinkovih zalog v telesu v kombinaciji z vitaminom C vodi k uravnoteženju in ohranjanju dobrega zdravja.

Vitamin C v kombinaciji s cinkom deluje antivirusno, in sicer tako, da skrajša virusne prehlade povprečno s 7 na 3 dni.

Zaščitno delovanje cinka in vitamina C se pojavi že v ustni votlini, kjer so tako imenovana “vhodna vrata” za viruse in bakterije. Krepitev obrambne zaščite že ob samem vnosu vsake okužbe spodbuja avtomatsko obrambo celotnega organizma. Ustna votlina s tem postane naravno zaščitena, najprej v svoji sluznici, posledično pa sodeluje tudi pri zaščiti in krepitvi dlesni ter s tem pri zdravju zob.

Ta kombinacija posameznih odmerkov vpliva na uravnavanje ravni sladkorja v krvi in neposredno pomaga trebušni slinavki pri tvorjenju inzulina. Za ohranjanje kožnih tonov pa cink in vitamin C ščitita kolagen, ki prevladuje v vezivnem tkivu kože.

Cink v obliki kapsul z vitaminom C v obliki napitka VITC/MSM se hitro in učinkovito porazdeli na vse celice našega telesa, jih zaščiti ter krepi naš celoten obrambni potencial.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja