Zakaj si moramo privoščiti masažo?

Hiter vsakodnevni tempo nas sili, da vsak dan le bolj hitimo in si vedno manjkrat vzamemo čas zase. Stres se povečuje, možnosti za počitek pa vsakič manj. Seveda se vse to pozna na našemu telesu, zdravju in umu. Masaža je odličen način kako premagati skrbi vsakdanjega življenja in sebi privoščiti prepotrebno sprostitev. A mnogi so še vedno skeptični zakaj zapravljati denar za nekaj tako nepotrebnega kot je masaža. A tukaj se motijo! Masaža ni le dobra za kratkotrajno sprostitev telesa, ampak prinaša mnogo pozitivnih učinkov na naše telo.

Tukaj je 5. razlogov zakaj si morate nujno vsaj enkrat na mesec privoščiti masažo:


1. Bolje boste spali

Neprespana noč lahko precej vpliva na našo dobro počutje, predvsem, če ni bila prostovoljna. Vse več mladih se  srečuje s težavo kako zaspati zvečer.

Ko si privoščimo masažo, z njo ne le da sprostimo napetost v mišicah pač pa se lahko spremeni tudi raven hormonov v našem telesu, ki dovolijo, da se sprostitev še poglobi. Masažo strokovnjaki povezujejo s povečanjem delta valov v možganih, ki so povezani z gobjim in bolj prijetnim spancem. Po masaži boste pozabili na stavek “spet ne morem zaspati” ter posledično se boste zbudili spočiti in naspani.

2. Okrepili boste imunski sistem

Stres in bremena vsakdanjega življenja rušijo naš imunski sistem in telesu otežujejo, da se bori in brani proti povzročiteljem bolezni, ki nas vsakodnevno obkrožajo Že nežen dotik lahko omogoča limfnemu sistemu, da iz telesa sprosti odplake kot so virusi in bakterije. Ob masaži poženemo po telesu tudi limfo, ki se prečisti in tako našemu telesu znižujemo možnosti 

3. Masaža izboljšuje prebavo

Ja prav ste slišali! Masaža je koristna tudi za našo prebavo in njena glavna korist na prebavni sistem je način kako stimulira pretok hrane skozi prebavni trakt. Z masažnimi gibi pomagamo čim hitreje spraviti hrano skozi črevesje. Tukaj je na mestu tudi majhen nasvet. Namreč proti zaprtosti je neverjetno učinkovita tudi samo masaža trebuha, ki je izredno učinkovita in sila preprosta.

4. Masaža nas pomirja

Masaža ima močan sprostitveni in terapevtski učinek ter blagodejno učinkuje na psiho človeka, saj zmanjšuje stres in izboljšuje duševno počutje. Močan vpliv ima na naše splošno počutje, izboljšuje krvni obtok, sprošča mišice, živčevje in sklepe.

5. Masaža lajša kronična obolenja

Vsakodnevno sedenje pred računalnikom je lahko začetek resnih težav s hrbtom. Veliko ljudi se ukvarja s kroničnimi bolečinami v predelu hrbta, ramen in vratu. Masaže lahko zmanjšajo vzroke teh bolečin, brez uporabe proti bolečinskih tablet in drugih sintetičnih “drog” za lajšanje bolečin.

 • Fizični pozitivni učinki:
  • izboljša se gibljivost sklepov in mišični tonus,
  • sprostijo in raztegnejo se mišice ter kite, bistveno olajša težave s krči,
  • pospeši izločanje strupov iz telesa (zaradi povečanega potenja),
  • s kože odstrani odmrle celice povrhnjice (zaradi trenje kože na kožo),
  • koža postane bolj mehka, voljna, elastična in vitalna, hitreje se regenerira in izboljša se tonus
 • Psihološki pozitivni učinki:
  • zmanjšuje stres in občutek tesnobe,
  • sprosti živčni sistem in um,
  • odpravlja nespečnost,
  • poveča pozitivno naravnanost,
  • lajša psihične travme.

Svoj termin si lahko rezervirate TUKAJ.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja